Viltspår

Kommande aktiviteter:

Viltspårskurs för nybörjare i Hudiksvall!
Datum 8-9 oktober
Plats: Hudiksvall
Pris: 1000 kr medlemsskap i SSRK Gävleborg krävs
Max antal deltagare 4 st
Förkunskaper: Ingen erfarenhet Allt matrial såsom blod, klöv, snitslar ingår samt kursmaterial
Länk till anmälan: https://forms.gle/fxSbc1HCucSLeGVj7
Vid frågor ring Ulrika 070-5955864
På denna kurs får du lära dig grunderna i viltspår med din hund. Du får individanpassad hjälp utifrån dina kunskaper därav lågt antal deltagare.

Teori fredag kl 18-21 inomhus hos Hudiksvalls Hundtrim. Här går vi igenom spårutrustning för både nybörjaren till den mer erfarna viltspåraren. Lagar och regler. Hur snitslar man smartast, hur blodar jag effektivt och olika liggtider. Nosarbete och hundens förmåga. Vi pratar spårupplägg och olika övningar. Vi pratar tävlingar och prov och mycket mer. Fika ingår.
Lördag kl 9-15 i skogen med hunden. Här varvar vi både roliga och utmanande övningar för hund och hundförare.

Vi fikar och äter lunch ute i skogen och ha roligt med vår hund, lunch medtages själv.
Instruktör är Ulrika Eriksson som själv har tävlat och fört fram flera viltspårschampion i norden genom åren. Ulrika har tävlat på SM och har varit med i svenska landslaget i viltspårning. Ulrika är även viltspårsdomare och har dömt flera stora mästerskap.


Om viltspår: Viltspårprov är till för att kontrollera hundens och hundförarens kunskaper i att söka efter skadat klövvilt. Ett tränat viltspårekipage kan användas till eftersök vid jakt på klövvilt och fyller då en synnerligen viktig funktion.

Provperioden är  1 januari till 31 december under förutsättning att det är snöfritt.