Rapport från en härlig tollinghelg

Den 29-31 juli arrangerades de traditionella tollingjaktproven i Ockelbo. Proven tycks ligga rätt i tid helgen innan tollarnas stora generalmönstring Tollarspecialen och drar alltid många deltagare, ofta även från andra länder. Av 58 starter var det denna gång 15 st som kom från 5 olika länder. Vi är väldigt stolta över att proven efter Specialen är de största i Sverige. En annan viktigt orsak till det stora intresset är de fina provmarker som Stora Enso så generöst låter oss använda. 36 av hundarna gick till pris varav 10 st till excellent. Nöjda domare och många nöjda deltagare gav oss energi att fortsätta arrangera proven även om de innebär några arbetsintensiva dagar och hel del planering innan.

Perly Berge från Norge tollar med sin tik Lima

Kommentarer är stängda.